Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2014 09:40 - Един много изстрадал народ.
Автор: patriot681 Категория: История   
Прочетен: 2815 Коментари: 8 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Питали сте се защо ние българите нямаме избор и какво става с народа защо не върви по естествения си път на развитие а затъва все по зле в тинята. Защото след освобождението всички ни нападнаха и искаха новооснованата България през 1878 година да бъде орязана и осакатена. Всичко си има пред история, най-културно развити се оказаха Българите в рамките на изостанала средновековна империя започнаха да създават своя елит от учени , учители и революционери в тъй нареченото двувековно време на възраждането XVIII-XIX век . Всички знаете, че след падането под турско робство България бе забравена от света и най -вече от западна Европа . А едва ли е точно така ,след освобождението стигнали до своя културен и национален апогей през деветнадесети век, към 1870 година се формира територията на Българската екзархия .Тези земи трябваше да се превърнат в нашия национален ареал които трябваше да обитаваме и днес. Но ето осакатиха ни но не говоря пряко за Санстефанска България защото това бе заблуда за няколко месеца . Европа помни разбиването на франските войски от Кан Омуртаг и унищожението на кръстоносните рицари от Цар Калоян . Никога няма да забравят третата империя в Европа България , запада вечно ще ни мрази за това че бяхме по добре от тях в средновековието ,културно и военно отношение . А ние имахме шанс да продължим третата Българска държава като Симеон и Иван Асен II . Тук ще замълча и няма да споменавам виновните за този провал на нацията ни , но войните които водихме през първата половина на XX век бяха огромна грешка довели до три национални катастрофи и подложили под съмнение съществуването на България .И ето след първите катастрофи успяхме да оцелеем но втората световна война и идването на комунизма до разруши последния мит за свободна и независима България.Сега не само държавата ни е осакатена но и народа.

 

Запада виждаше, че в пределите на Османската империя на Балканите Българите се развиваха и те точно от това ги бе страх някога да не се възроди царството . За това след хващането на Левски , Великобритания обеща на султана на Турция да изпрати помощ в случай на революция но се пак това са две гнили империи с различна вяра но с общи имперски интереси против мъченическият Български народ . 

 

И сега трябва да преживеем ново възраждане или изчезваме завинаги като Българи и наследници на древна цивилизация .

 

 

НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ ЩЕ НИ ИЗВЕДЕ ОТ ТОВА ПАДЕНИЕ  

Мирослав Ангелов

Този текст е обект на авторско право.Препубликуването му, изцяло или отчасти,се разрешава само с посочване на автора и линк към статията.



Тагове:   политика,   история,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. germantiger - Контрапункт
28.10.2014 20:03
Здраво глупости си написал българтино, защо запада НЕ те мрази и нищо НЕ ти дължи:

КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ПУШКИН Е 1/4 ГЕРМАНЕЦ И Е ПОСВЕЩАВАЛ СТИХОВЕ НА ГЕРМАНСКА ПРИНЦЕСА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ, ВПРОЧЕМ ОГРОМНА ЧАСТ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.
цитирай
2. germantiger - ...
28.10.2014 20:07
Още българино:

Известно ли ти е - при втората обсада на Виена от гаджалите - твоите български прадеди са васали и участници за султана срещу Европа?

Безизвестно ли ти е българино как през Студената война ти (не персонално ти) а българите мразеха и пишеха лъжи, помия или просто неистини срещу този запад и основно срещу германия като история?

Запознат ли си българче, че така на запад за БГ НЕ се е писало - с толкова лъжи и в така степен като тук?

Понятно ли ти е (с русизъм ти го пиша), че почти цялата архитектура на България след Освобождението е градена от германци, французи и българи учили тъкмо там (училите в Руската империя са били единици сред архитектмайсторите)?
цитирай
3. germantiger - И КОНКРЕТИКА по "оста" Германия - България
28.10.2014 20:10
Доколкото знам бойното противоборство между двата народа ще да е нещо такова хронологично:

- победа за германците при Халон (тук обаче едни германци вест бият други ост, а и римляните на аеций имат важен дял, от друга страна българи може и да не са участвали, но най-вероятно са)
- победа за германците при недао (предполагаемо българите може и да не участват)
- победа за българите над агилмунд лангобардците и дъущеря му с нощна атака ("нечисто")
- победа за германците-баварци при дагоберт и нощното нападение (подло)
- победа за германците при теодерих
- победа за българите при Омуртаг или Крум беше в Панония (предполагаем равен)
- победа за българите - кръстоносни походи особено първия (инцидентни сблъсъци, но все пак надделяват българите сред поредицата от такива)
- втора световна война, там в голямата рамка победата е за българите, но пък в много тактически епизоди повечето са успешни за германци (тактически епизоди има и български победи, като почти оперативната величина при Ниш, значителна)

КАТО НЕ ЗНАЕШ НЕЩО - ПИТАЙ - НЕ Е СРАМНО!

Омуртаг щом знаеш само, попрочети и това...
цитирай
4. patriot681 - Не съм споменал, че запада нещо ми ...
28.10.2014 20:11
Не съм споменал, че запада нещо ми дължи.
цитирай
5. patriot681 - Н. В. Борис III, Царь на българите: ...
28.10.2014 20:24
Н.В. Борис III, Царь на българите: "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил"!

Аз не се кланям пред други народи,а Германия е друга тема.
цитирай
6. germantiger - Впечатлен съм, че не си рестриктирал коментарите ми - блг!
28.10.2014 20:30
Прощавай тогава, така обаче мислят бол българи и тяхната "логика" наподобява така поднесеното инфо от теб, за теб явно съм в грешка по повод "дълга".
цитирай
7. germantiger - ...
28.10.2014 20:40
Не иде реч за кланяне, а за истина.

Нешо по конкретиката ми?!

... едва ли.

...

В политиката и войната преди омразата има - анализ/синтез (и бол, други методи да ги наречем), прогностика, стратегия и икономика, оперативно изкуство/висша тактика и тактика. Има интерес, "сметка и риск", има пропаганда.

Най-вече страх, кръв и болка...

Омразата по върховете НЕ се открива с редки изключения - тя се намира в отделния войскар и мотрива неин НЕ е история, а "природата" или същността на войната.

С "две думи" - запада не мрази и не това е мотива му да въздейства тук, там или където пожелаеш.
цитирай
8. germantiger - ...
29.10.2014 01:47
Струва ми се, че вчера бях краен в коментарите ми тук под твоя постинг и лексиката ми бе провокативна незаслужено от теб и към теб - да прощаваш - чистосърдечно го пиша.

Ти правилно, човешки и любонародно страдаш по българското, а част от вината е там, където я и сочиш - включително на запад. Разликата с моята позиция е, че аз виждам повече кривици и причини на изток, нежели на запад.

Поздравления за смелата позиция на млад човек да се заяви патриот и не просто да "крещи" в постионг, а да разсъждава! БЛГ и за толеранса да оставиш провокиращите ми (но и истинни ) коментари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patriot681
Категория: Политика
Прочетен: 85475
Постинги: 35
Коментари: 44
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930