Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2017 15:10 - Имат ли мисия Българите - Хората на Божествения Аз?
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 7533 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.04.2017 13:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Древните българи са хората на Слънцето, а свастиката е Слънчевият знак, който всеки българин е трябвало да носи със себе си като талисман.
imageНа снимката е изобразено съзвездието Голямата кола, тъй като дедите ни са го уподобявали на волска кола.  Съзвездието Колата променя своята позиция върху небето, следвайки годишната обиколка на Слънцето. Слънцето Дедите ни са наричали Коларят, а още и Кара Кольо Т.е. Коларят.  По-късно Кара Кольо е бил обезвучен в гръцката митология като Херкулес. Колата следва Коларя Слънцето по небето.
 Нашите деди Древните българи са познавали Небето и Галактиката ни по-добре и от най-съвременната астрономия и физика. Древнобългарската астрология се е наричала ЖивотАз (Животиз) и е запазена и до днес като знание в Риг Веда, наречена още Рча Веда, Речената Веда, която Древните българи са занесли в Индия след Библейския потоп в Черно море през 5504 г. В Животаз се показва ясно знание за планетите на Слънчевата система и това знание е повлияло за създаването на Древнобългарския календар през 5504 год като най-старият официално признат календар от Юнеско. От Древнобългарския календар произтичат и Календарът на Маите, и Китайският календар по-късно, възникнали от Древните българи при тяхното разселение около света.
Планетата Нибиру е била известна на Древните българи от най-дълбока древност. Освен Нибиру те са я наричали и Сумеру и двете имена показват Божествения характер на тази планета, принадлежаща на Богинята Майка на дедите ни, която те са наричали Ба Ра (Баба Ра, Прамайката) или МаРа. Дедите ни са смятали Нибиру / Сумеру за първата земя, възникнала от вселенския океан и за Галактичесло слънце на нашата галактика. Нашата слънчева система обикаля в елипса около Нибиру за 25920 години, наречени един Южалан или една галактическа година. Самата дума Южалан ясно показва, че Нибиру, Сумеру се приближава към Земята откъм Южния полюс и първо осветява Южното небе. Южалан означава именно това - Южна Светлина (Лан). Древните българи са познавали Черната дупка центърът на Галактиката, като са я наричали Сумер и по нея са определяли Галактическата година равна на 25920 земни години. Сумер е дала началото на образуване на Галактиката, като там се е зародила първата твърда материя във формата на скала, изникнала от Вселенския Океан - СуМер означава От Морето. Едва днес учените разбраха, че водата предхожда твърдата материя по произход - знание, което дедите ни са притежавали преди много хилядолетия. Водата е разпръсната навсякъде във Вселената под формата на водни пари, и по-късно от нея се появява твърдата материя. В Библията също е казано, че при образуването си планетата Земя е била най-напред изцяло покрита с вода, а едва след това са се появили и континетите и земната твърд.
Интересно е да се знае, че в Северозападна България се намира село Сумер на повече от 9000 год, където са открити и най-старите човешки погребения в чест на Бога Слънце Ба Ален на Древните БалГари. На Галактическото слънце Сумер древните ни деди са кръстили и Сумерската цивилизация, която са създали след преселението си извън земите на България след потопа в Черно море преди 7500 години.
Древните българи са наричали не Нибиру, а Сумеру Галактическото Слънце, макар, че и двете наименования са Древнобългарски и свързват Галактическото слънце с Богинята Майка, която за едни е била БаРа / Баба Ра (оттук и Нибиру със значение На Баба Ра), а за други е била МаРа със значение Майката Ра (СуМара - от Мара).
Галактическото Слънце Сумер има благотворно влияние върху Земята и Слънцето ни според Животич и носи духовна пробуда на хората, защото Слънчевата система все повече ще се доближава през идващите хилядолетия до Сумер, а българите все повече ще се осъзнават духовно, за да заемат отново мястото си на духовен водач.
Когато Земята е по-близо до Галактическото слънце, настъпва затопляне на климата и тогава полюсите на земното кълбо не са покрити с лед и върху тях е процъфтявала човешката цивилизация. Според просветлените древни българи галактическото слънце влияе на Слънчевата система и климата на Земята, като се смята, че прецесията на земята е една галактическа година на завъртане на планетата ни около Сумер и е приблизително 25900 години. Това завъртане древните астролози са изобразявали като елипса и са разделяли на епохи в зависимост от близостта на слънчевата система до Сумеро. Когато Земята е най-близо до Сумеро човечеството е в Божествената си епоха или Сатва юга. Тогава климатът е равномерно топъл навсякъде по планетата поради засилените космически и слънчеви вибрации. Няма ледени шапки на полюсите, а магнетизмът на земята е много по-висок и благотворен за хората. В онази Златна епоха и атмосферата на земята е била наситена с влажни пари и облаци и земята е била като увита във водно одеяло. Ето защо древните ни деди са били снажни хора, бели, руси / рижи, синеоки/зеленооки и за това свидетелстват всички древни цивилизации. С отдалечаването на земята от Сумеро земната гравитация се е увеличавала за сметка на магнетизма й, климатът постепенно се е променял, влагата в атмосферата се е изсипвала на земята в последователни небесни потопи, които от своя страна са причинили морските потопи. Както и постепенното измиране на гигантската флора и фауна, а човечеството се е смалявало до днешния си ръст. Слънцето е огрявало земята ни по-непосредствено заради липсата на високата влажност в атмосферата. Така са се появили сезоните и зимите, които някои учени са решили да нареката "ледников период", макар, че такъв период не е доказан на практика.

Българите са били духовните водачи на човечеството от самото му възникване по нашите земи и тази роля им е отредена и сега при Новото влияие на Галактическото слънце върху Земята.

За да се убедиш и сам, виж Рча Веда още Риг веда и Библията, а още и Бългамъж / Гилгамеш, един от най-старите човешки епоси. Виж и Глинените плочки с епоса на АтарАз, от които е преразказана Библията.

Българите са първите хора в света, които са започнали да стилизират образите от природата и да ги отразяват като рунически знаци.
Първото писмо на човечеството са българските руни, които заедно с преселението и разселението на българите по света преди няколко хиляди години могат да бъдат намерени по цялата земя.
Най-старата българска азбука са Древнобългарските руни, с които са осеяни нашите земи, скали, пещери. Самите руни пък от своя страна водят началото си от така наречените пиктограми - картинно изображение на различни житейски сцени. Отново най-старите пиктограми в света са намерени в нашите пещери - Козарника, Магурата и околностите им.
От руническото писмо възникват Йероглифите на Древен Египет, основан от Древните българи след Библейския потоп в Черно море през 5504 г. пр. хр. Клинописното писмо на Древен Сумер също е създадено от Дедите ни, разнесли своята култура и духовност по цялата земя. Българският език е бил Единият език, на който хората са говорили. Азбуките, които са го изразявали, са били няколко. Освен Глаголицата, такава българска азбука е и Ведическият Санскрит в Древна Индия, на който са записани Древнобългарските веди - Риг веда (Реченото знание) и другите.

Един основен такъв рунически знак на българите е свастиката - знакът на слънчевото колело, движещо се по небосвода, както и на Бог Сурва - Богът на Слънцето на българите.
- http://aliya.blog.bg/history/2014/04/16/bylgarskata-svastika.1257509

Символизмът на Древнобългарските духовни знаци е дори върху картата на Вашингтон с основните улици и правителствени сгради на града. image
- Пентаграмът например е Знакът на 5те основни елемента в древнобългарската Айирведа, Знакът на материалния свят на Богинята майка.
- Шестаграмът / Шестлъчевата звезда е знакът на Древните Български Магове. Днес е прието да се нарича Звездата на Давид (Маген ДаВида). Това е Древнобългарският магически знак Маг-ен, който защитава и помага да видиш (Да Вида - Маген Да Вида) невидимия Божествен свят. Звездата на Давид е Древнобългарски знак, разнесен по цялата земя с преселението на Древните българи по цялото земно кълбо, напускайки земите на Рая Днеша България и населявайки земята с човешкия род. Шестаграмът е наричан в Индуизма Знакът на Сърдечната чакра, а по-късно в арабските древни ръкописи е наречен Печатът на Соломон. Шестаграмът е символ на обединението на материалния свят на Богинята Майка МаРа със света на Духа на Първичния Бог ПраАза (БъРаАз). Не случайно думата Маг / МагАз е Древнобългарска по произход и означава Земно превъплъщение (Га Аз) на Богинята майка (Ма). Магаз се наричал Жрецът на Богинята Майка.
- Кръстът е символ на Слънцето Бог БалАз (Белис), а също и на Слънчевия Аз на човека Бог СебАзи на Дедите ни. Кръстът е първият Слънчев календар на дедите ни Древните българи, първите астролози.
- Забелязваме върху картата и масонският (масон означава зидар) знак на пергела и правия ъгъл на първите каменозидари Древните българи, построили всички пирамиди около земята. Впрочем, и до днес Каменното зидарство е основен поминък на много мъже по българските села.
Защо е било толкова важно за основателите на модерната американска държава САЩ да строят в символи и кабализъм?! Дали не заради желанието им да изкупят вината си от изтребването на индианците, които са преки наследници на Древните българи, първите човеци!? Или за да оставят следи за откровената им заявка да завладеят света чрез Древнобългарското просветлено знание за света, скривайки това мистично познание от останалите хора, но затова пък използвайки го активно и подмолно за собствените си глобалистки цели?!


На снимка 1 е показан исторически паметник от село Ел Кесра, намиращо се в централната чат на Тунис. Селото е най-високото селище на Тунис с надморска височина от 1100 м. Селото е известно със своите мегалити, водни каскади и стълби, изсечени в скалите като тези на снимка 1. - image
Село Ел Кесра е единственото, което исторически се е запазило в региона.
На стъпалата освен българските фолклорни цветове, можете да забележите с просто око и Древнобългарските руни, които в снимка 2 са систематизирани в таблица на Древнобългарските руни. - imageСамата дума Руна, Руни има Древнобългарският корен РаНа със значение Божествен, На Богинята Ра принадлежащ знак.
Село Ел Кесра е обитавано от Берберите Амазиги, Мъжете (Мазиги / Мажиги) на Ба Ра / Богинята Ра Прамйаката на Древните българи

Според мен Кали Юга, Епохата на Твърдостта, предсказана от Древните българи мъдреците, настъпва с Вавилонската кула. Библейската притча за Вавилонската кула е метафора, отразяваща самозабравата на хората относно тях самите - Бог Себази е бил този Бог на човешката същност, който днес никой не си спомня...
Освен Илюминати, които отдавна са повели битка срещу Него унижавайки и подигравайки се с човешкото достойнство! От най-дълбока древност името на Себази, Богът на Великата Божествена Вътрешна същност на човека е забранявано за произнасяне, а тези светли същества, като Исус, като Ал Хиладж Мансур, които са си позволявали да казват, че: Бог живее в мен, Аз съм Божи син, Аз съм Истината, са били жестоко убивани. За да бъдат принудени хората да се самозабравят и да забравят Божествения си произход и Божествената си непробиваема сила.
Постепенно Бог СебеАз е бил изместен от други божества, за да остане скрит за хората, а само посветените да го знаят. Скриването на Бог СебеАз и забраната на неговото име е най-големият грях спрямо човечеството, защото това е било насочено директно срещу силата на човешкия дух.
Атаките срещу Бог СебеАз продължават и днес.

Егото на така нареклите се "илюминати" (а всъщност Тъмнинати) е по-голямо дори и от страха им. Те разбира се са овладели разни трикове, с които смятат, че ще могат да избягнат плащането на кармата си: например склонността им да ни предупреждават в Холивудските си филми за това, което ни готвят. Такъв филм например е The Giver, Златният компас, Джони Бравo и др. Така се опитват да прехвърлят вината за деянията си върху хората: ето видите ли, ние Ви предупредихме... Освен това илюминатите тъмнинати се опитват и да се изкупят чрез ритуали подобни на този, който си устройват ежегодно в Бохемската гора. image


Юдейският Бог Ел/Ал и Мюсюлманският Бог Алла са всъщност древнобългарският Бог Бал Ази, едно от олицетворенията на СебеАз, Великата Божествена същност на всяко Божие съзидание! БалАз / СебеАз / Великият Божествен Аз или още Бог Сурва, Богът на Аленеещото Слънце!

Според Хигинс канааните почитали Бога Слънце като Бог Ал (Ал-Ален, Яркосветещ). Древните българи по нашите земи още преди разселването си по света също са го наричали Бог Ал или просто Бал Ази (Слънчевият Аз - Вътрешната същност на всичко). Днес БалАзи е известен като тракийският Бог на светлината Белис. Бал е и в наименованието на най-голямата ни планина - Балканът. Планината на Бога Слънце БалАзи е Балканът. С годините и епохите, както и с отдалечаването на народа ни от най-древните си духовни традиции Бал постепенно е загубило своето оригинално значение на Бога Слънце на Божествения Аз и е станало единствено синоним на велик, голям.

Интересното е, че Бог Ал се среща и в Свещените книги на юдеи и мюсюлмани. В Свещените книги на евреите се говори за Бог Ал, който неправилно е преведен като Ел в английските преводи (Разбулената Изида, Елена Блаватска). Ал е оригиналното название и на мюсюлманския Бог - Алла (от Ала, Ален).
Пророкът Мохамед е бил естествено червенокос мъж, каквито са били и всички Древни българи, разселили се по света и дали началото на днешните народи, държави и религии. И до днес се пази коса от него в стъкленица в Истанбул. image
Първите хора Древните българи са били огромни, снажни хора, светлокоси и светлооки, което се е дължало на различните климатични и гравитационни условия на земята в онази древна епоха.
Не само пророкът Мохамед, но и много от днешните обитатели на Близкия изток / Леванта са високи хора със светла кожа, очи и коси. Освен Древнобългарските черти, обитателите на леванта са запазили спомена за древнобългарските богове.

Самата дума Аллах произлиза от Древнобългарския корен Ла / Лъ на светлината, а Алла е със значение Светлинен. Това название на мюсюлманския Бог е препратка към едно от названията на Бога Слънце на древните българи Ален, Бален / БалОн / Аполон, Балей, Балис и така нат. Древните българи са наричали светлината с кратката сричка Лъ / Ла и са я боготворели като Богинята (Ба) БаЛ / Бъл. На нея са се кръстили Древнобългарските племена Балите / Бълите / Балазгите / Пеласгите, заселили по-късно и Гърция, и Леванта и образували множеството днешни народи. Дедите ни са смятали Слънцето за Бога Син на Бал, Богинята майка на Светлината.


Бог Ал, Бал Ази е доказателството, че всички днешни световни религии са произлезли от една единствена древна духовност - първоначалната божествена духовност на древните българи, първите човеци на Земята, чедата на Бога.
На Бога Ази / СебАзи е кръстен и самият Исус, чиито оригинално Арамейско име е Аса (Аза), човекът на Аза Бог СебАзи.
Основният символ на Бога на СебАза, олицетворяван от Слънцето, е Кръстът - Първият Слънчев календар на Древните българи. И не случайно Кръстът е станал основен символ и на християнството, продължител на Древнобългарската първа човешка духовност.
Кришна, Бог в Хиндуизма е всъщност Кръстна, Кръстовият човек - още една препратка към Слънцето и Бог СебАзи.

На Бога на Аз е кръстен и Древноегипетският Бог Хораз. Хораз означава Човешкият Аз, Бог Син и Бог на Човешката душа.
Виждаме как във всичкки световни религии се повтаря отново и отново историята за Бога на Човешката Душа, Бог Син на Богинята майка на Светлината Бал, кръстница на древните българи, първооснователите на човечеството.

Всеки сам е светлина на себе си, казва Буда.
Много хора четат думите ми, но малко са хората, които виждат в тях и своята истина. Ако нямаш светлината в себе си, няма как да я видиш и у другия. Ето това е и Богът на Древните българи СебеАзи - Богът на Вътрешната светлина.
Когато теб те няма, Бог Е! Когато егото ти изчезне, стопи се като лански сняг на слънце, само тогава Бог се проявява в теб. Древните българи са наричали този Бог на Вътрешната ни Божествена същност СебеАзи. Евреите са го заимствали като Саваот, Кюрдите и Канааните като Ази/Язи и така нат.

Себе означава именно това - че човешкото същество е СъБа, със Бога! А Аз е единственото Аз на света - Божието!

Имат ли мисия Българите?
Мисията на българите е да възстановят връзката на човека с Бога. Българите винаги са били Божият народ, първите хора на земята и те са притежавали ясно съзнание за Божествения си произход и за това, че са деца на Бога. Българите са създателите на първата човешка духовност, от която са се разслоили днешните религии.
Не случайно българи са и Орфей / ОРаПей, пеещият за Богинята Ра ПраМайка на Древните българи, който е пресъздавал природните звукове в песните си и животните са се приближавали да го слушат. Българите са имали очи и уши за Божественото.
Залмоксис е също такъв Божи човек, чието име дори говори за дълбоко мистичните познания на Древните българи. ЗаЛа МоксАз съдържа в себе си следните думи: Мокса / Мокша / Мъкса / Измъквам се от колелото на земните прераждания. Древните българи са наричали МоксАз тази човешка душа - Аз, която е можела да се измъкне от страданията на земните си прераждания чрез освобождението си за истината. И до днес Мокса / Мокша се нарича Духовното освобождение в Хиндуизма, който е продължение на Древнобългарската първа човешка духовност. Залмоксис е именно такъв освободил се духовно човек, просветлен мъдрец.

Духовното освобождение е било основната мисия на всеки един отделен древен българин и това е причината Бог СебАзи да е толкова почитан от нашите предци. СебАзи / СебеАзи / АзДал е Богът Син, Богът на Човешката душа, запалена искра от огъня на Богинята Създателка Ра Майка на ОРата, Древните българи. Бог СебАзи е изобразяван като Жрец, заобиколен от змии символи на възраждащата се човешка енергия. Изобразяван е и като прочутият Тракийски / Древнобългарски конник, който побеждава змея на гордостта и суетата, като го пробожда с копието на своето осъзнаване за Божествената истина. Тази древна духовност някога преди 7500 години след Библейския потоп в Черно море нашите деди са разнесли по света и са дали началото на всички велики цивилизации и световни религии. Този природен катаклизъм е изиграл своята роля за разпръскването на българите по света, за да разнесат своята Божествена светлина по всички кътчета на земята. Древните мъдреци са знаели, че идват тъмните векове и човечеството е имало нужда от Българската Духовна искра.

Днес ситуацията е аналогична - българите са онзи най-човечен, справедлив и сърдечен народ, който ще запали искрата в човешките сърца по земята и ще им припомни Божията любов с личния си пример.
България винаги е била благословена с добрите си хора. Неколцината продажници са само потвърждение на правилото - българите са хора на сърцето, а сърцето човешко е винаги справедливо.
Слава Богу, България никога не е посягала на чуждото, не е заграбвала земи, не е избивала хора, за да ограби земите и домовете им. За разлика от нас обаче Западна Европа, Израел и САЩ са богати единствено и само на насилническа и кървава история!

- https://www.facebook.com/photo.php?fbid=591523674300593&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater
- Алия Ошо




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3033660
Постинги: 434
Коментари: 593
Гласове: 1382
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930